Lezing "Levensloop van Hugo de Groot"

21 maart 2024
20:00 uur

Spreker voor de avond, Maaike Snoek

Op 21 maart hebben we het genoegen om Maaike Snoek, u allen bekend van de lezing ”Nederlanders op de Titanic”, uit te nodigen voor een fascinerende lezing die ons meeneemt naar een van de meest iconische momenten uit de Nederlandse geschiedenis.

Op 22 maart 1621 werd vanuit Slot Loevestein een boekenkist gesjouwd. Opmerkelijk genoeg bevatten deze kist geen boeken, maar verborg zij de jurist Hugo de Groot. Na zijn gevangenschap wegens landverraad in 1619, slaagde hij erin om het kasteel en het land te ontvluchten naar het buitenland.

Dit verhaal is velen van ons bekend en zal ongetwijfeld herinneringen oproepen aan schoolbanken en geschiedenislessen. Maar waarom werd Hugo de Groot eigenlijk vastgezet op Slot Loevestein? Tegenwoordig staat hij internationaal bekend als de grondlegger van het moderne internationale recht - maar waarop is deze bekendheid gebaseerd? Wat heeft hij precies gedaan tijdens zijn verblijf op Loevestein, en waar vluchtte hij naartoe? Op deze vragen en meer zal de lezing over Hugo de Groot antwoord geven.

We kijken ernaar uit u te verwelkomen voor deze boeiende en educatieve avond, waarin Maaike Snoek ons zal verrassen met nieuwe inzichten in het leven en de prestaties van Hugo de Groot.

De toegang is gratis ook als u geen lid bent

De ontmoetingsruimte van de GertrudisStaete
Venestraat 18
4931 BP
Geertruidenberg
© 2020 Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe
Locatie 9 Websitebouw