Lezing "Nederlanders op de Titanic".

29 februari 2024
20:00 uur

Spreker voor de avond, Maaike Snoek

Ontdek het Verleden van Nederlanders op de Titanic met Maaike Snoek

Met genoegen introduceren we Maaike Snoek, een vooraanstaande persoonlijkheid op het gebied van kunst en erfgoed, als onderdeel van onze lezingenagenda. Maaike heeft haar expertise onderstreept met een Diploma in Law & Collection Management van het Institute of Art &  Law Londen. Ze behaalde tevens haar Master of Arts - MA in Cultuurgeschiedenis van modern Europa en voltooide een Minor in Archeologie aan de Utrecht University.

Maaike vervult de rol van Collectiebeheerder Kunst & Erfgoed aan de HvA en brengt haar schat aan kennis en passie mee voor het behoud en de viering van culturele schatten.

Als cultuurhistoricus heeft Maaike haar loopbaan gewijd aan het ontrafelen van het rijke tapijt van ons collectieve verleden. Haar rol als Medewerker Presentatie bij Slot Loevestein voegt een boeiende dimensie toe aan haar profiel, waar ze actief bijdraagt aan het vormgeven van het verhaal van historische locaties en gebeurtenissen.

De Lezing: Nederlanders op de Titanic

Iedereen kent het tragische verhaal van de RMS Titanic, het ogenschijnlijk onzinkbare schip dat in april 1912 zonk en meer dan 1500 passagiers en bemanningsleden mee de diepte van de Atlantische Oceaan in nam. Tijdens deze boeiende lezing werpen we een unieke blik op de Nederlanders aan boord van dit historische schip.

Met de Holland Amerika Lijn had Nederland zijn eigen rederij voor trans-Atlantische reizen. Ondanks deze connectie bevonden zich drie Nederlanders aan boord van de Titanic. Een van hen, Jonkheer George Reuchlin, was zelfs een directielid van de Holland Amerika Lijn! De lezing zal zich concentreren op de verhalen van deze Nederlanders vóór en tijdens de reis. Wie waren ze, waarom bevonden ze zich op de Titanic en wat is er met hen gebeurd? Maaike Snoek zal deze intrigerende verhalen tot leven brengen, en samen zullen we een reis maken door de geschiedenis om meer te leren over de lotgevallen van deze opmerkelijke landgenoten op de Titanic.

De toegang is gratis ook als u geen lid bent.

De ontmoetingsruimte van de GertrudisStaete
Venestraat 18
4931 BP
4931 BP Geertruidenberg
© 2020 Oudheidkundige Kring Geertruydenberghe
Locatie 9 Websitebouw